Oriëntatiecursus slakken kweken in corona-tijd

 

Op zaterdag 19 september organiseerden we alweer onze 7e cursus. Negen leergierige slakkenkwekers in spé namen eraan deel. We boften met het weer: er scheen een heerlijk zonnetje. Hierdoor konden de deelnemers in de pauzes buiten even lekker de benen strekken. Ondanks de corona-beperkingen lukte het met elkaar prima om de cursus op een verantwoorde manier te volgen.

Hieronder enkele quotes van de deelnemers:

Quotes van deelnemers aan de oriëntatiecursus van 19 september 2020:

“De cursus biedt een perfecte introductie in de diverse disciplines die komen kijken bij de professionele slakkenkwekerij. Prima verzorgd en aan iedereen aan te raden die er over denkt om slakken te gaan kweken.”

“Ik ben me vooral weer bewust geworden van de kracht van de recreatieve poot in de beginfase als motor voor een aantal bescheiden investeringen. Het ligt in de lijn der verwachting dat ik op korte termijn met de kweek aan de slag ga”.

“Gedetailleerde informatie over tijdsbesteding, investeringen, opbrengsten en kosten waarmee eenvoudig een afweging gemaakt kan worden om wel of niet te starten”. “Ik heb een goed inzicht gekregen wat er allemaal bij komt kijken om een kwekerij op te zetten. En dat is héél veel! Ik ben blij dat ik deelgenomen heb; ik kan nu voor mezelf een betere afweging maken”.

Eerstvolgende oriëntatiecursus staat gepland op 29 mei 2021.