Scholenarrangementen

Wist u dat de eerste Slakkenuniversiteit van Nederland in Ospel ligt? ’t Slakkenhuys heeft een programma samengesteld voor leerlingen van groep 3 tot en met groep 8. Deze bestaat uit een lesboekje waarin diverse opdrachten en uitdagingen in staan waardoor de leerling de slak op een speelse manier beter leert kennen, zoals bijvoorbeeld het vissen naar waterslakken en een slakkenrace. Ook zal de slakkenkweker (Sjoerd) in de kas laten zien wat er daar gebeurd en hoe slakken worden gekweekt. Na het afronden van de diverse opdrachten en uitdagingen ontvangen de leerlingen een heus slakkendiploma en een slakkenonderscheiding. De kosten bedragen €5,- per bezoeker. Openingstijden worden via Facebook en de kalender bekend gemaakt.

 

Voor kinderfeestjes en scholen geldt: €5,- per bezoeker vanaf 20 bezoekers.

 

Neem contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Koksopleidingen

 

De escargot was erg populair in de jaren ’80. Vrijwel iedere bistro had escargots op de menukaart. Maar al snel was het weer gedaan met die populariteit. Het traditionele gerecht: Escargots à la Bourguignon [escargots in de huisjes met knoflookboter] raakte uit de gratie. Naar de oorzaken kunnen we slechts gissen, maar de matige kwaliteit en smaak van de geïmporteerde slakken speelde zeker een rol.

 

Momenteel maakt de escargot een comeback. Langzaam natuurlijk. De in eigen land ambachtelijk gekweekte slakken hebben duidelijk een betere smaak en een veel constantere kwaliteit dan wat we tot nu toe gewend waren. Dit nodigt uit tot het op de kaart zetten van mooie, nieuwe gerechten met escargots!

Graag inspireert ’t Slakkenhuys de koks van de toekomst, deze kunnen eens komen kijken hoe verse escargots worden gekweekt en verwerkt.

 

Maar ook wij worden graag uitgenodigd om eens langs te komen met onze verse Peelslakken en de koks in spe uit te dagen ‘out of the box’ te denken en een verrassend escargotgerecht op tafel te zetten. Dus wil jij of jouw team meer weten over onze escargots, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

DSC_0028

Dit is een demo winkel voor testdoeleinden — bestellingen zullen niet worden voldaan.