Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Borrelhapjes

Slakkenloempia

Dit recept is voor 20 kleine loempia's. Je kan ook grote loempia's maken, dan vul je de loempia's met meer vulling.

Voorbereiding: 30 min
Kooktijd: 10 min
Aantal personen: 20

Ingrediënten

  • 48 Slakken
  • 125 gram wortelen
  • 125 gram taugé
  • 25 gram rijstvermecelli
  • 2 eieren
  • 2 stuks lente-ui
  • 3 stuks maggiblokjeszout
  • 0,5 theelepel peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 20 loempiavellen

Instructies

  1. Hak de slakken in stukjes.
  2. Snijd de wortels in fijne reepjes.
  3. Laat de rijstvermicelli wellen zoals op de verpakking aangegeven.
  4. Kluts de eieren.
  5. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit in olie.
  6. Als de geur naar boven komt de slakken toevoegen.
  7. Dit ca. 5 minuten bakken op een klein vuur.
  8. Vervolgens de worteltjes toevoegen en als deze slap worden ook de lente ui, taugé, rijstvermicelli en de geklopte eieren erbij doen.
  9. Dan voeg je de maggiblokjes, zout en peper toe.
  10. Alles goed door elkaar roeren.
  11. Dan is de vulling klaar en pak je de loempia vellen en die vul je met 1 eetlepel van de vulling.
  12. Dichtvouwen en in hete olie goudbruin frituren.

Andere lekkere recepten

Ontdek meer heerlijke slakkenrecepten van ’t Slakkenhuys! Als je van dit recept hebt genoten, zul je deze aanbevolen gerechten ook geweldig vinden. Smul van meer inspiratie hieronder!

Voorgerechten

Avocado salade met kruidenslakjes, zacht gegaarde makreelfilet en tomatenvinaigrette

Voorbereiding: 30 min
Kooktijd: 15 min
Aantal personen: 4
Borrelhapjes

Bonbonnetje van Escargots en walnoot

Voorbereiding: 25 min
Aantal personen: 3
Amuses, Borrelhapjes

Hartige gevulde soesjes met avcadocrème en escargots

Voorbereiding: 10 min
Kooktijd: 35 min
Aantal personen: 5