Door Emmy Pingen Borrelhapjes
november 2, 2017
30 mins
10 mins
40 mins
48 Slakken
125 gram wortelen
125 gram taugé
25 gram rijstvermecelli
2 eieren
2 stuks lente-ui
3 stuks maggiblokjes
zout
0,5 theelepel peper
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie
20 loempiavellen
- Hak de slakken in stukjes.
- Snijd de wortels in fijne reepjes.
- Laat de rijstvermicelli wellen zoals op de verpakking aangegeven.
- Kluts de eieren.
- Snijd de ui en knoflook fijn en fruit in olie.
- Als de geur naar boven komt de slakken toevoegen.
- Dit ca. 5 minuten bakken op een klein vuur.
- Vervolgens de worteltjes toevoegen en als deze slap worden ook de lente ui, taugé, rijstvermicelli en de geklopte eieren erbij doen.
- Dan voeg je de maggiblokjes, zout en peper toe.
- Alles goed door elkaar roeren.
- Dan is de vulling klaar en pak je de loempia vellen en die vul je met 1 eetlepel van de vulling.
- Dichtvouwen en in hete olie goudbruin frituren.
Dit recept is voor 20 kleine loempia's. Je kan ook grote loempia's maken, dan vul je de loempia's met meer vulling.
Jouw review ...
Alle velden en een star-rating zijn verplicht om een review te plaatsen.
Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.