Slakkenloempia

Door Emmy Pingen  

november 2, 2017

0.0 0
  • Voorbereidingstijd: 30 mins
  • Kooktijd: 10 mins
  • 30 mins

    10 mins

    40 mins

  • Aantal Personen: 20

Ingrediënten

48 Slakken

125 gram wortelen

125 gram taugé

25 gram rijstvermecelli

2 eieren

2 stuks lente-ui

3 stuks maggiblokjes

zout

0,5 theelepel peper

1 ui

1 teentje knoflook

2 eetlepels olie

20 loempiavellen

Instructies

- Hak de slakken in stukjes.

- Snijd de wortels in fijne reepjes.

- Laat de rijstvermicelli wellen zoals op de verpakking aangegeven.

- Kluts de eieren.

- Snijd de ui en knoflook fijn en fruit in olie.

- Als de geur naar boven komt de slakken toevoegen.

- Dit ca. 5 minuten bakken op een klein vuur.

- Vervolgens de worteltjes toevoegen en als deze slap worden ook de lente ui, taugé, rijstvermicelli en de geklopte eieren erbij doen.

- Dan voeg je de maggiblokjes, zout en peper toe.

- Alles goed door elkaar roeren.

- Dan is de vulling klaar en pak je de loempia vellen en die vul je met 1 eetlepel van de vulling.

- Dichtvouwen en in hete olie goudbruin frituren.

Dit recept is voor 20 kleine loempia's. Je kan ook grote loempia's maken, dan vul je de loempia's met meer vulling.

00:00

0 Reviews

Alle velden en een star-rating zijn verplicht om een review te plaatsen.