Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Borrelhapjes, Amuses, Hoofd- en bijgerechten

Ravioli met escargots

Dit is een gerecht wat ik heb gekregen van een liefhebber. Hij raadt de volgende sauzen aan te gebruiken:
Verse dragon saus
Bechamelaus verfijnen met dragon en eventueel peper en zout
Groene kruiden saus
Tomaten-basilicum saus
Pesto-saus
Alio & olio & salami-saus

Voorbereiding: 30 min
Kooktijd: 10 min
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 24 escargots
  • 4 Champignons
  • 1 Schijf ontbijtspek
  • 1 Sjalotje
  • 1 Knoflookteen
  • Verse bladpeterselie
  • Wonton vellen
  • Peper en zout naar smaak

Voorbereiding:

  • Laat de Wontonvellen ontdooien
  • Snijd de champignons, de ontbijtspek, het sjalotje en de peterselie fijn
  • Pers het teentje knoflook

Instructies

  1. Smelt de boter in een pan
  2. Bak de fijngesneden champignons, spek het sjalotje aan en voeg de knoflook en peterselie toe
  3. Voeg naar smaak peper en zout toe
  4. Laat het geheel koud worden
  5. Haal de vellen uit elkaar
  6. Leg in het midden van de vellen een lepel van de vulling én een (of twee) escargots
  7. Vouw de vellen dicht tot ravioli en bestrijk ze met wat water
  8. Kook ze een paar minuten in een pan met kokend water tot ze boven komen drijven

Andere lekkere recepten

Ontdek meer heerlijke slakkenrecepten van ’t Slakkenhuys! Als je van dit recept hebt genoten, zul je deze aanbevolen gerechten ook geweldig vinden. Smul van meer inspiratie hieronder!

Hoofd- en bijgerechten, Voorgerechten

Escargots en sauce Normande

Voorbereiding: 30 min
Aantal personen: 4
Amuses, Borrelhapjes

Escargots met avocado

Voorbereiding: 30 min
Aantal personen: 24
Amuses, Borrelhapjes

Peelslakken mini-pasteitje

Voorbereiding: 30 min
Aantal personen: 24