Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Amuses, Borrelhapjes, Tussengerechten

Quiche met Peelslakken

Het oorspronkelijke recept is met brie de melun, maar de brie die wij hebben gebruikt, smaakt ook zeer goed in het gerecht! Heerlijk als voorgerecht of tussengerecht, maar kan ook zeker als amuse of borrelhapje.

Voorbereiding: 10 min
Kooktijd: 20 min
Aantal personen: 6

Ingrediënten

  • 12 peelslakken
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ui
  • 5 el slagroom
  • 100 gram Brie de Meaux
  • Olijfolie
  • Zeezout
  • Gemalen peper
  • Verse, gehakte peterselie
  • Muffinvormpjes

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Pel en snipper de ui

Instructies

  1. Bak de ui lichtbruin in een pan met een beetje olijfolie.
  2. Voeg de slagroom, peper en zout toe en bak deze mee totdat de room wat dikker wordt.
  3. Bedek de muffinvormpjes met het bladerdeeg.
  4. Verdeel het ui-crème mengsel over de vormpjes.
  5. Daarna de gehakte peterselie erover.
  6. Dan, per vormpje twee Peelslakken.
  7. En als laatste de brie verdelen over de vormpjes.
  8. Bak de quiches gedurende 18 min. in de oven.

Andere lekkere recepten

Ontdek meer heerlijke slakkenrecepten van ’t Slakkenhuys! Als je van dit recept hebt genoten, zul je deze aanbevolen gerechten ook geweldig vinden. Smul van meer inspiratie hieronder!

Hoofd- en bijgerechten

Beef Wellington met Peelslakken

Voorbereiding: 60 min
Kooktijd: 50 min
Aantal personen: 6
Voorgerechten

Escargots in kruiden roomsaus opgefrist met Limoncello

Voorbereiding: 30 min
Aantal personen: 4
Voorgerechten

Avocado salade met kruidenslakjes, zacht gegaarde makreelfilet en tomatenvinaigrette

Voorbereiding: 30 min
Kooktijd: 15 min
Aantal personen: 4