Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Amuses, Borrelhapjes, Tussengerechten, Voorgerechten

Peelslakken mini-pasteitje

Dit recept kan ook worden gemaakt voor grote pasteitjes. Deze hoeveelheid is dan voor +/- 6 personen.

Voorbereiding: 30 min
Aantal personen: 24

Ingrediënten

  • 24 mini pasteitjes
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 24 slakken
  • 2 sjalotten
  • 5 takjes peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ½ theelepel tijm
  • 5 eetlepels droge witte wijn
  • 1 ½ potje crème fraîche(300 gr)
  • Zout
  • Peper
  • Maggiblokje

Instructies

  1. Oven voorverwarmen op 165 °C.
  2. Indien nodig laat de slakken uitlekken of ontdooien.
  3. Snipper de sjalotten en de peterselie.
  4. Pasteitjes midden in de oven plaatsen en in ca. 10 minuten warm laten worden.
  5. Verhit de boter en fruit de sjalotten aan.
  6. Pel de knoflook en pers deze uit, bak al roerend mee.
  7. Meng de slakken en tijm erdoor.
  8. Blus af met de wijn en laat het grotendeels verdampen.
  9. Meng nu de crème fraîche en peterselie erdoor.
  10. Blijf roeren tot het een egaal mengsel is.
  11. Op smaak brengen met zout, peper en indien nodig ½ maggiblokje.

Andere lekkere recepten

Ontdek meer heerlijke slakkenrecepten van ’t Slakkenhuys! Als je van dit recept hebt genoten, zul je deze aanbevolen gerechten ook geweldig vinden. Smul van meer inspiratie hieronder!

Hoofd- en bijgerechten, Voorgerechten

Escargots en sauce Normande

Voorbereiding: 30 min
Aantal personen: 4
Amuses, Borrelhapjes

Lumache Reali – Vorstelijke slakken

Voorbereiding: 15 min
Aantal personen: 4
Voorgerechten

Escargots au persillade

Voorbereiding: 15 min
Kooktijd: 5 min
Aantal personen: 4