Peelslakken mini-pasteitje

Door Emmy Pingen  , , ,   

oktober 4, 2017

0.0 0
  • Voorbereidingstijd: 30 mins
  • 30 mins

    30 mins

  • Aantal Personen: 24

Ingrediënten

24 mini pasteitjes

1 eetlepel boter of margarine

24 slakken

2 sjalotten

5 takjes peterselie

2 teentjes knoflook

1 ½ theelepel tijm

5 eetlepels droge witte wijn

1 ½ potje crème fraîche(300 gr)

Zout

Peper

Maggiblokje

Instructies

Oven voorverwarmen op 165 °C.

Indien nodig laat de slakken uitlekken of ontdooien.

Snipper de sjalotten en de peterselie.

Pasteitjes midden in de oven plaatsen en in ca. 10 minuten warm laten worden.

Verhit de boter en fruit de sjalotten aan.

Pel de knoflook en pers deze uit, bak al roerend mee.

Meng de slakken en tijm erdoor.

Blus af met de wijn en laat het grotendeels verdampen.

Meng nu de crème fraîche en peterselie erdoor.

Blijf roeren tot het een egaal mengsel is.

Op smaak brengen met zout, peper en indien nodig ½ maggiblokje.

Dit recept kan ook worden gemaakt voor grote pasteitjes. Deze hoeveelheid is dan voor +/- 6 personen.

00:00

0 Reviews

Alle velden en een star-rating zijn verplicht om een review te plaatsen.