Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Amuses, Borrelhapjes, Hoofd- en bijgerechten, Voorgerechten

Pasteibakje met escargots in kerriesaus

Escargots met een Aziatisch tintje.

Voorbereiding: 45 min
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 12 escargots in bouillon
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • Klontje boter
  • 250 ml kookroom
  • 1 scheut cognac
  • 2 dl kruiden- of groentebouillon
  • 2 takjes verse koriander
  • 2 theelepels kerrie Djawa
  • 12 mini pasteibakjes
  • Peper en zout

Voorbereiding:

  • Filter de escargots uit de bouillon, houdt de bouillon apart.
  • Snijd het sjalotje in kleine blokjes
  • Hak de knoflook fijn

Instructies

  1. De gehakte knoflook en sjalot zachtjes in boter fruiten.
  2. Haal de pan van het vuur en voeg een scheut cognac toe, dan de bouillon, room, koriander en de theelepels kerrie Djawa.
  3. Pureer dit alles in de blender.
  4. Warm het pasteibakje op volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Laat het roommengsel in een steelpannetje inkoken tot de gewenste dikte, voeg als laatste de escargots toe en laat het geheel warm worden.
  6. Vul de opgewarmde pasteibakjes met het mengsel (zorg er voor dat ieder bakje een escargot bevat)

Andere lekkere recepten

Ontdek meer heerlijke slakkenrecepten van ’t Slakkenhuys! Als je van dit recept hebt genoten, zul je deze aanbevolen gerechten ook geweldig vinden. Smul van meer inspiratie hieronder!

Amuses, Borrelhapjes

Escargots met avocado

Voorbereiding: 30 min
Aantal personen: 24
Hoofd- en bijgerechten

Escargots met champignons en spek

Voorbereiding: 15 min
Kooktijd: 15 min
Aantal personen: 4
Hoofd- en bijgerechten

Escargots in spek en champignons

Voorbereiding: 45 min
Aantal personen: 4