Door Wim Amuses, Borrelhapjes, Hoofd- en bijgerechten, Voorgerechten Italiaanse Keuken
november 8, 2015
15 mins
150 ml Olijfolie
1,5 Sjalotje
4 tenen knoflook
2 blikjes geconcentreerd tomatenpuree
70 ml Balsamico azijn
2,5 eetlepel Italiaanse kruiden
2 theelepels suiker
24 Escargots in bouillon
Peper en zout
Voorbereiding:
Snipper het sjalotje en pers de teen knoflook
Filter de slakken uit de bouillon
Fruit het gesnipperde sjalotje met de knoflook in een klein laagje olijfolie
Giet de rest van de olie eroverheen en breng aan de kook
Voeg de tomatenpuree toe en meng het geheel met een garde
Voeg terwijl je blijft roeren de balsamico azijn en de kruiden toe
Proef of het niet te zuur is, dit is afhankelijk van de balsamico azijn die er is gebruikt.
Voeg de suiker toe wanneer deze te zuur is
Voeg op het laatste de escargots toe en verwarm kort
Verdeel over kommetjes of bordjes
Erg gemakkelijk te bereiden. Past perfect in de Italiaanse keuken of binnen een tapasdiner. Beslist met stokbrood of ciabatta te serveren.
Jouw review ...
Alle velden en een star-rating zijn verplicht om een review te plaatsen.
Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.