Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Amuses, Borrelhapjes, Hoofd- en bijgerechten, Voorgerechten

Lumache Reali – Vorstelijke slakken

Erg gemakkelijk te bereiden. Past perfect in de Italiaanse keuken of binnen een tapasdiner.
Beslist met stokbrood of ciabatta te serveren.

Voorbereiding: 15 min
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 150 ml Olijfolie
  • 1,5 Sjalotje
  • 4 tenen knoflook
  • 2 blikjes geconcentreerd tomatenpuree
  • 70 ml Balsamico azijn
  • 2,5 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 theelepels suiker
  • 24 Escargots in bouillon
  • Peper en zout

Voorbereiding:

  • Snipper het sjalotje en pers de teen knoflook
  • Filter de slakken uit de bouillon

Instructies

  1. Fruit het gesnipperde sjalotje met de knoflook in een klein laagje olijfolie
  2. Giet de rest van de olie eroverheen en breng aan de kook
  3. Voeg de tomatenpuree toe en meng het geheel met een garde
  4. Voeg terwijl je blijft roeren de balsamico azijn en de kruiden toe
  5. Proef of het niet te zuur is, dit is afhankelijk van de balsamico azijn die er is gebruikt.
  6. Voeg de suiker toe wanneer deze te zuur is
  7. Voeg op het laatste de escargots toe en verwarm kort
  8. Verdeel over kommetjes of bordjes

Andere lekkere recepten

Ontdek meer heerlijke slakkenrecepten van ’t Slakkenhuys! Als je van dit recept hebt genoten, zul je deze aanbevolen gerechten ook geweldig vinden. Smul van meer inspiratie hieronder!

Voorgerechten

Escargots in kruiden roomsaus opgefrist met Limoncello

Voorbereiding: 30 min
Aantal personen: 4
Borrelhapjes

Basisrecept Escargots in bierbeslag

Voorbereiding: 5 min
Kooktijd: 10 min
Aantal personen: 4
Amuses, Borrelhapjes

Peelslakken mini-pasteitje

Voorbereiding: 30 min
Aantal personen: 24