Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Amuses, Borrelhapjes

Hartige gevulde soesjes met avcadocrème en escargots

Verwarm de over voor op 210 graden.

Voorbereiding: 10 min
Kooktijd: 35 min
Aantal personen: 5

Ingrediënten

Voor de soesjes

  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 50 ml melk
  • 50 ml water
  • 2 eieren
  • 2 el room

Voor de vulling

  • 1 avocado
  • Fijne gesneden rode ui
  • Fijn gesneden rode peper
  • Zout
  • Peper

Instructies

Bereiden soesjes:

  1. Breng de melk, water, boter in een pan aan de kook.
  2. Haal de pan van het vuur en meng de bloem erdoor totdat er een bal ontstaat.
  3. Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend totdat er vet uit het deeg komt.
  4. Haal de pan van het vuur en roer de eieren er stuk voor stuk erdoorheen totdat er een glad beslag ontstaat.
  5. Zorg dat de cirkeltjes goed uit elkaar liggen anders gaan de aan elkaar vast kleven.
  6. Doe het beslag in een spuitzak en spuit cirkeltjes op de met bakpapier beklede bakplaat.

Vanaf hier beginnen wanneer u werkt met kant-en-klare, lege soejes

  1. Schil de avocado en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees in een kom.
  2. Voeg de room toe aan het vruchtvlees, meng grof.
  3. Breng de avocadocrème op smaak met de rode peper, zout en peper.
  4. Doe de avocadocrème in een spuitzak.
  5. Snij de bovenkant van de soesjes eraf. (Bewaar de bovenkant)
  6. Vul de soesjes met de avocadocrème, leg op de crème een beetje van de rode ui.
  7. Leg als laatst 2 escargots op de soesjes, leg de bovenkant van de soesjes er weer op.
  8. Serveer de soesjes op een mooie schaal.

Andere lekkere recepten

Ontdek meer heerlijke slakkenrecepten van ’t Slakkenhuys! Als je van dit recept hebt genoten, zul je deze aanbevolen gerechten ook geweldig vinden. Smul van meer inspiratie hieronder!

Borrelhapjes, Amuses

Ravioli met escargots

Voorbereiding: 30 min
Kooktijd: 10 min
Aantal personen: 4
Amuses, Borrelhapjes

Escargots met avocado

Voorbereiding: 30 min
Aantal personen: 24
Voorgerechten

Avocado salade met kruidenslakjes, zacht gegaarde makreelfilet en tomatenvinaigrette

Voorbereiding: 30 min
Kooktijd: 15 min
Aantal personen: 4