Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Amuses, Borrelhapjes

Escargots op spies

Variëren kan oneindig! Voeg bijvoorbeeld stukjes mozzarella toe en blaadjes basilicum voor een Italiaans gevoel of gebruik Serranoham voor een Spaans tintje. Ook gemakkelijk te bereiden voor grotere partijen.

Voorbereiding: 30 min

Ingrediënten

  • Escargots
  • 1 liter olijfolie (verwarmbaar)
  • 8 à 9 tenen knoflook
  • 10 takjes basilicum (alleen de blaadjes nodig)
  • 1 of 2 tomaatjes per spies
  • Katenspek (6 stukken uit 1 plak, 1 of 2 stukken per spies)
  • Tapasprikkers (groot of klein)

Aantallen afhankelijk van aantal personen: houd aan, per spies 2 of 3 escargots

Instructies

De avond voor het serveren:

  1. Cherry tomaatjes ontvellen
    1. Breng een ruime pan water aan de kook en laat het doorkoken
    2. Maak met een mesje een klein streepje onder in het tomaatje
    3. Dompel de tomaatjes 5 seconden in het kokende water mbv een zeefje
    4. Koel de tomaatjes terug in ijswater
    5. Ontvel de tomaatjes
  2. Olie en basilicum bladen in blender en mengen tot fijne pasta
  3. Knoflooktenen kneuzen
  4. Olie in ovenschaal gieten en de knoflook toevoegen
  5. Olie 15 minuten verwarmen op 85°C
  6. Leg de tomaatjes in een ruime schaal en kruid deze met zout en peper
  7. Leg de tomaatjes in de olie en laat het een hele nacht staan

Dag van het serveren:

  1. Snijd de plakken katenspek in repen en eens door het midden (ongeveer 6 reepjes per plak)
  2. Steek op iedere prikker een escargot gevolgd door een tomaatje, stukje opgevouwen spek en nogmaals een escargot
  3. Op kamertemperatuur serveren

Andere lekkere recepten

Ontdek meer heerlijke slakkenrecepten van ’t Slakkenhuys! Als je van dit recept hebt genoten, zul je deze aanbevolen gerechten ook geweldig vinden. Smul van meer inspiratie hieronder!

Hoofd- en bijgerechten

Beef Wellington met Peelslakken

Voorbereiding: 60 min
Kooktijd: 50 min
Aantal personen: 6
Amuses, Hoofd- en bijgerechten

Bospad van escargots

Voorbereiding: 30 min
Aantal personen: 5
Borrelhapjes

Slakkenloempia

Voorbereiding: 30 min
Kooktijd: 10 min
Aantal personen: 20