Katenspek (6 stukken uit 1 plak, 1 of 2 stukken per spies)
Tapasprikkers (groot of klein)
Aantallen afhankelijk van aantal personen: Houd aan, per spies 2 of 3 escargots.
Instructies
De avond voor het serveren:
Cherry tomaatjes ontvellen
a. Breng een ruime pan water aan de kook en laat het doorkoken
b. Maak met een mesje een klein streepje onder in het tomaatje
c. Dompel de tomaatjes 5 seconden in het kokende water mbv een zeefje
d. Koel de tomaatjes terug in ijswater
e. Ontvel de tomaatjes
Olie en basilicum bladen in blender en mengen tot fijne pasta
Knoflooktenen kneuzen
Olie in ovenschaal gieten en de knoflook toevoegen
Olie 15 minuten verwarmen op 85°C
Leg de tomaatjes in een ruime schaal en kruid deze met zout en peper
Leg de tomaatjes in de olie en laat het een hele nacht staan
Dag van het serveren:
Snijd de plakken katenspek in repen en eens door het midden (ongeveer 6 reepjes per plak)
Steek op iedere prikker een escargot gevolgd door een tomaatje, stukje opgevouwen spek en nogmaals een escargot
Op kamertemperatuur serveren
Variëren kan oneindig! Voeg bijvoorbeeld stukjes mozzarella toe en blaadjes basilicum voor een Italiaans gevoel of gebruik Serranoham voor een Spaans tintje.
Ook gemakkelijk te bereiden voor grotere partijen.