Escargots op spies

Door Wim  ,   

november 19, 2015

0.0 0
  • Voorbereidingstijd: 30 mins
  • 30 mins

    30 mins

Ingrediënten

Escargots

1 liter olijfolie (verwarmbaar)

8 à 9 tenen knoflook

10 takjes basilicum (alleen de blaadjes nodig)

1 of 2 tomaatjes per spies

Katenspek (6 stukken uit 1 plak, 1 of 2 stukken per spies)

Tapasprikkers (groot of klein)

Aantallen afhankelijk van aantal personen: Houd aan, per spies 2 of 3 escargots.

Instructies

De avond voor het serveren:

Cherry tomaatjes ontvellen

a. Breng een ruime pan water aan de kook en laat het doorkoken

b. Maak met een mesje een klein streepje onder in het tomaatje

c. Dompel de tomaatjes 5 seconden in het kokende water mbv een zeefje

d. Koel de tomaatjes terug in ijswater

e. Ontvel de tomaatjes

Olie en basilicum bladen in blender en mengen tot fijne pasta

Knoflooktenen kneuzen

Olie in ovenschaal gieten en de knoflook toevoegen

Olie 15 minuten verwarmen op 85°C

Leg de tomaatjes in een ruime schaal en kruid deze met zout en peper

Leg de tomaatjes in de olie en laat het een hele nacht staan

Dag van het serveren:

Snijd de plakken katenspek in repen en eens door het midden (ongeveer 6 reepjes per plak)

Steek op iedere prikker een escargot gevolgd door een tomaatje, stukje opgevouwen spek en nogmaals een escargot

Op kamertemperatuur serveren

Variëren kan oneindig! Voeg bijvoorbeeld stukjes mozzarella toe en blaadjes basilicum voor een Italiaans gevoel of gebruik Serranoham voor een Spaans tintje.
Ook gemakkelijk te bereiden voor grotere partijen.

00:00

0 Reviews

Alle velden en een star-rating zijn verplicht om een review te plaatsen.