Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Hoofd- en bijgerechten

Escargots met champignons en spek

Tip: serveer de wijn die je in het recept hebt gebruikt, heerlijk!

Voorbereiding: 15 min
Kooktijd: 15 min
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 250 gram spekreepjes
  • 250 gram champignons
  • 24 escargots
  • 1 rode ui
  • 2 à 3 teentjes knoflook
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 eetlepel peterselie

Voorbereiding:

  • Was de champignons en snijd ze in dunne schijfjes
  • Filter de escargots uit de bouillon
  • Snijd de rode ui in fijne blokjes
  • Pers de teentjes knoflook

Instructies

  1. Bak de spekjes lichtbruin en doe ze in een kommetje
  2. Bak de champignons in dezelfde pan als de spekjes
  3. Voeg de spek weer toe en zet de pan aan de kant
  4. Kook de escargots een minuutje of 5 in een flinke scheut droge witte wijn
  5. Fruit de rode ui en voeg de geperste knoflook toe
  6. Giet de escargots af
  7. Voeg de escargots, ui en knoflook toe aan de pan met spek en champignons
  8. Kruid het geheel met peterselie
  9. Voeg een scheut wijn toe en laat het geheel 5 minuutjes sudderen.
  10. Verdeel over de bordjes

Andere lekkere recepten

Ontdek meer heerlijke slakkenrecepten van ’t Slakkenhuys! Als je van dit recept hebt genoten, zul je deze aanbevolen gerechten ook geweldig vinden. Smul van meer inspiratie hieronder!

Amuses, Borrelhapjes

Lumache Reali – Vorstelijke slakken

Voorbereiding: 15 min
Aantal personen: 4
Amuses, Borrelhapjes

Hartige gevulde soesjes met avcadocrème en escargots

Voorbereiding: 10 min
Kooktijd: 35 min
Aantal personen: 5
Amuses, Borrelhapjes

Pasteibakje met escargots in kerriesaus

Voorbereiding: 45 min
Aantal personen: 4