Door Wim Hoofd- en bijgerechten Franse Keuken
oktober 20, 2015
15 mins
30 mins
250 gram spekreepjes
250 gram champignons
24 escargots
1 rode ui
2 à 3 teentjes knoflook
1 glas droge witte wijn
1 eetlepel peterselie
Voorbereiding:
Was de champignons en snijd ze in dunne schijfjes
Filter de escargots uit de bouillon
Snijd de rode ui in fijne blokjes
Pers de teentjes knoflook
Bak de spekjes lichtbruin en doe ze in een kommetje
Bak de champignons in dezelfde pan als de spekjes
Voeg de spek weer toe en zet de pan aan de kant
Kook de escargots een minuutje of 5 in een flinke scheut droge witte wijn
Fruit de rode ui en voeg de geperste knoflook toe
Giet de escargots af
Voeg de escargots, ui en knoflook toe aan de pan met spek en champignons
Kruid het geheel met peterselie
Voeg een scheut wijn toe en laat het geheel 5 minuutjes sudderen.
Verdeel over de bordjes
Tip: serveer de wijn die je in het recept hebt gebruikt, heerlijk!
Jouw review ...
Alle velden en een star-rating zijn verplicht om een review te plaatsen.
Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.