Escargots met champignons en spek

Door Wim    

oktober 20, 2015

0.0 0
  • Voorbereidingstijd: 15 mins
  • Kooktijd: 15 mins
  • 15 mins

    15 mins

    30 mins

  • Aantal Personen: 4

Ingrediënten

250 gram spekreepjes

250 gram champignons

24 escargots

1 rode ui

2 à 3 teentjes knoflook

1 glas droge witte wijn

1 eetlepel peterselie

Voorbereiding:

Was de champignons en snijd ze in dunne schijfjes

Filter de escargots uit de bouillon

Snijd de rode ui in fijne blokjes

Pers de teentjes knoflook

Instructies

Bak de spekjes lichtbruin en doe ze in een kommetje

Bak de champignons in dezelfde pan als de spekjes

Voeg de spek weer toe en zet de pan aan de kant

Kook de escargots een minuutje of 5 in een flinke scheut droge witte wijn

Fruit de rode ui en voeg de geperste knoflook toe

Giet de escargots af

Voeg de escargots, ui en knoflook toe aan de pan met spek en champignons

Kruid het geheel met peterselie

Voeg een scheut wijn toe en laat het geheel 5 minuutjes sudderen.

Verdeel over de bordjes

Tip: serveer de wijn die je in het recept hebt gebruikt, heerlijk!

00:00

0 Reviews

Alle velden en een star-rating zijn verplicht om een review te plaatsen.