Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Borrelhapjes, Tussengerechten

Escargots-kaassoufflés

Als borrelhapje kunt u ook een kleine variant maken.

Voorbereiding: 15 min
Kooktijd: 20 min
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 8 plakken bladerdeeg
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 2 eieren
  • 32 escargots
  • Paneermeel

Instructies

  1. Haal de escargots uit de bouillon en laat ze uitlekken.
  2. Leg 8 plakken bladerdeeg in 2 rijen van 4
  3. Schep op de helft van het bladerdeeg 4 escargots.
  4. Leg bovenop de escargots een deel van de geraspte kaas, hou de randjes leeg.
  5. Klop het ei los.
  6. Strijk het ei met de kookkwast over de randjes.
  7. Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling dicht zodat je een driehoek krijgt.
  8. Druk met de tanden van een vork de randjes dicht.
  9. Pak een bord en leg daar paneermeel op
  10. Bestrijk de escargots-kaassoufflés aan beide kanten met het ei.
  11. Rol voorzichtig de escargots-kaassoufflés door het paneermeel totdat de escargots-kaassoufflés helemaal bedekt is.
  12. Bak de escargots-kaassoufflés tot ze goud bruin zijn. Draai de escargots-kaassoufflés regelmatig om tijdens het bakken.

Andere lekkere recepten

Ontdek meer heerlijke slakkenrecepten van ’t Slakkenhuys! Als je van dit recept hebt genoten, zul je deze aanbevolen gerechten ook geweldig vinden. Smul van meer inspiratie hieronder!

Borrelhapjes

Bonbonnetje van Escargots en walnoot

Voorbereiding: 25 min
Aantal personen: 3
Borrelhapjes

Slakkenloempia

Voorbereiding: 30 min
Kooktijd: 10 min
Aantal personen: 20
Hoofd- en bijgerechten

Escargots met champignons en spek

Voorbereiding: 15 min
Kooktijd: 15 min
Aantal personen: 4