Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Hoofd- en bijgerechten

Escargots in spek en champignons

Dat wijn en escargots goed samen gaan is bijna vanzelfsprekend. Dus waarom niet met rode wijn saus? Heerlijk!
Serveer met wat brood of stokbrood om te dippen in de saus

Voorbereiding: 45 min
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 24 escargots in bouillon
  • 24 middelgrote champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 gram boter
  • 5 plakken gerookte (buik)spek
  • 200 ml rode wijnsaus (uit een pakje of zelf maken)
  • Peterselie
  • Kervel

Voorbereiding:

  • Filter de escargots uit de bouillon, houd de bouillon apart.
  • Verwarm de oven op 200°C
  • Zorg ervoor dat de boter op kamer temperatuur is
  • Pers de knoflook
  • Snij de buikspek in kleine reepjes zodat er 1 reepje om een slak kan worden gerold.
  • Hak de peterselie en kervel fijn
  • Verwijder de stelen uit de champignon en hol indien nodig uit.

Instructies

  1. Meng de knoflook door de boter
  2. Doe wat boter in de holtes van de champignons
  3. Wikkel de escargots in de reepjes spek en leg ze in de champignons.
  4. Leg de champignons op bakpapier en plaats deze 10 minuten in de oven.
  5. Maak de rode wijnsaus
  6. Drapeer een lepel rode wijnsaus op ieder bordje en zet hierop de champignons
  7. Garneer met peterselie en kervel

Andere lekkere recepten

Ontdek meer heerlijke slakkenrecepten van ’t Slakkenhuys! Als je van dit recept hebt genoten, zul je deze aanbevolen gerechten ook geweldig vinden. Smul van meer inspiratie hieronder!

Amuses, Borrelhapjes

Lumache Reali – Vorstelijke slakken

Voorbereiding: 15 min
Aantal personen: 4
Borrelhapjes

Bonbonnetje van Escargots en walnoot

Voorbereiding: 25 min
Aantal personen: 3
Hoofd- en bijgerechten, Voorgerechten

Escargots en sauce Normande

Voorbereiding: 30 min
Aantal personen: 4