Escargots in spek en champignons

Door Wim    

oktober 20, 2015

0.0 0
  • Voorbereidingstijd: 45 mins
  • 45 mins

    45 mins

  • Aantal Personen: 4

Ingrediënten

24 escargots in bouillon

24 middelgrote champignons

2 teentjes knoflook

125 gram boter

5 plakken gerookte (buik)spek

200 ml rode wijnsaus (uit een pakje of zelf maken)

Peterselie

Kervel

Voorbereiding

Filter de escargots uit de bouillon, houd de bouillon apart.

Verwarm de oven op 200°C

Zorg ervoor dat de boter op kamer temperatuur is

Pers de knoflook

Snij de buikspek in kleine reepjes zodat er 1 reepje om een slak kan worden gerold.

Hak de peterselie en kervel fijn

Verwijder de stelen uit de champignon en hol indien nodig uit.

Instructies

Meng de knoflook door de boter

Doe wat boter in de holtes van de champignons

Wikkel de escargots in de reepjes spek en leg ze in de champignons.

Leg de champignons op bakpapier en plaats deze 10 minuten in de oven.

Maak de rode wijnsaus

Drapeer een lepel rode wijnsaus op ieder bordje en zet hierop de champignons

Garneer met peterselie en kervel

Dat wijn en escargots goed samen gaan is bijna vanzelfsprekend. Dus waarom niet met rode wijn saus? Heerlijk!
Serveer met wat brood of stokbrood om te dippen in de saus

00:00

0 Reviews

Alle velden en een star-rating zijn verplicht om een review te plaatsen.