Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Voorgerechten

Escargots au persillade

Klassiek Frans recept. Heerlijk als voorgerecht en om lekker te dippen met stokbrood. Houdt u van knoflook? Voeg er gerust meer aan toe. Is het toch iets te sterk? Voeg dan weer wat olijfolie toe.

Voorbereiding: 15 min
Kooktijd: 5 min
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 1 bos bladpeterselie
  • 6 tenen knoflook
  • 2 dl olijfolie
  • 1/4 Sjalot
  • 24 escargots in bouillon
  • Zeezout en versgemalen peper

Voorbereiding:

  • Pluk de blaadjes van de peterselie
  • Filter de escargots uit de bouillon

Instructies

  1. Knoflookteen en sjalotje in stukken snijden.
  2. Peterselie, knoflook en olijfolie samenvoegen
  3. Maak een gladde pasta van de ingrediënten met behulp van een staafmixer.
  4. Breng op smaak met peper en zout
  5. Verdeel de escargots over de slakkenbordjes
  6. Giet de olie over de bordjes
  7. Verwarm op 200°C tot de olie kookt
  8. Serveer met stokbrood

Andere lekkere recepten

Ontdek meer heerlijke slakkenrecepten van ’t Slakkenhuys! Als je van dit recept hebt genoten, zul je deze aanbevolen gerechten ook geweldig vinden. Smul van meer inspiratie hieronder!

Borrelhapjes, Tussengerechten

Escargots-kaassoufflés

Voorbereiding: 15 min
Kooktijd: 20 min
Aantal personen: 4
Amuses, Borrelhapjes

Pasteibakje met escargots in kerriesaus

Voorbereiding: 45 min
Aantal personen: 4
Borrelhapjes, Amuses

Ravioli met escargots

Voorbereiding: 30 min
Kooktijd: 10 min
Aantal personen: 4