Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Hoofd- en bijgerechten, Voorgerechten

Escargots à la crème

Een lekker romig recept met de smaak van hazelnoot. Natuurlijk kunt u ook variëren met bijv. walnoot of een andere nootsoort. Serveer met wat brood om te dippen in de saus.

Voorbereiding: 30 min
Aantal personen: 5

Ingrediënten

  • 30 escargots in bouillon
  • Glas droge witte wijn
  • 50 gram boter
  • Handjevol peterselie
  • 250 ml room
  • 50 gram hazelnoten

Voorbereiding:

  • Filter de escargots uit de bouillon, houdt de bouillon apart.
  • Hak de peterselie fijn
  • Hak de hazelnoten fijn

Instructies

  1. Smelt de boter in de pan
  2. Zet het vuur laag, voeg de slakken en het glas wijn toe en laat even sudderen.
  3. Voeg het bouillon toe, bestrooi met gehakte peterselie en breng het geheel aan de kook
  4. Voeg de room al roerend toe.
  5. Laat het sudderen tot de saus glad is.
  6. Verdeel over de bordjes en garneer met de gehakte hazelnoten

Andere lekkere recepten

Ontdek meer heerlijke slakkenrecepten van ’t Slakkenhuys! Als je van dit recept hebt genoten, zul je deze aanbevolen gerechten ook geweldig vinden. Smul van meer inspiratie hieronder!

Hoofd- en bijgerechten, Voorgerechten

Escargots en sauce Normande

Voorbereiding: 30 min
Aantal personen: 4
Borrelhapjes

Bonbonnetje van Escargots en walnoot

Voorbereiding: 25 min
Aantal personen: 3
Borrelhapjes, Amuses

Ravioli met escargots

Voorbereiding: 30 min
Kooktijd: 10 min
Aantal personen: 4