Door Wim Amuses, Hoofd- en bijgerechten, Voorgerechten Franse Keuken, Italiaanse Keuken
oktober 20, 2015
30 mins
1 pastinaak
50 gram roomboter
150 gram champignons, kleine sortering
Bieslook stengels ter garnering
Een halve romanesco
Een halve pompoen
24 escargots in bouillon
Kruidenboter
24 schoon gekookte slakkenhuisjes
Peterselie
Voorbereiding
Filter de escargots uit de bouillon
Romanesco snijden tot “denneboompjes”
Pompoen in stukjes of figuurtjes snijden
Hak de peterselie fijn
Verwarm de oven op 200°C
Pastinaak schoonmaken en in stukken snijden en meteen in water leggen, in verband met verkleuren
Voeg wat zout toe en kook de pastinaak gaar
Pureer de pastinaak en voeg wat boter toe, breng op smaak met peper en zout.
Kook de romanesco gaar.
Meng de stukjes pompoen met wat olijfolie en zout, leg ze onder de een grillplaat of kort in een warme grillpan
Bak de champignons, laat ze heel!
Plaats de champignons en romanesco in de puree en decoreer met bieslook stengels.
Escargots terugplaatsen in huisjes en afvullen met kruidenboter, deze 5 minuten in de oven plaatsen.
Plaats de gevulde Slakkenhuisjes op het bospad en dien op
Een erg mooi recept met bijzondere smaken. Laat je creativiteit er maar op los!
Jouw review ...
Alle velden en een star-rating zijn verplicht om een review te plaatsen.
Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.