Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Amuses, Hoofd- en bijgerechten, Voorgerechten

Bospad van escargots

Een erg mooi recept met bijzondere smaken. Laat je creativiteit er maar op los!

Voorbereiding: 30 min
Aantal personen: 5

Ingrediënten

  • 1 pastinaak
  • 50 gram roomboter
  • 150 gram champignons, kleine sortering
  • Bieslook stengels ter garnering
  • Een halve romanesco
  • Een halve pompoen
  • 24 escargots in bouillon
  • Kruidenboter
  • 24 schoon gekookte slakkenhuisjes
  • Peterselie

Voorbereiding:

  • Filter de escargots uit de bouillon
  • Romanesco snijden tot “denneboompjes”
  • Pompoen in stukjes of figuurtjes snijden
  • Hak de peterselie fijn
  • Verwarm de oven op 200°C

Instructies

  1. Pastinaak schoonmaken en in stukken snijden en meteen in water leggen, in verband met verkleuren
  2. Voeg wat zout toe en kook de pastinaak gaar
  3. Pureer de pastinaak en voeg wat boter toe, breng op smaak met peper en zout.
  4. Kook de romanesco gaar.
  5. Meng de stukjes pompoen met wat olijfolie en zout, leg ze onder de een grillplaat of kort in een warme grillpan
  6. Bak de champignons, laat ze heel!
  7. Plaats de champignons en romanesco in de puree en decoreer met bieslook stengels.
  8. Escargots terugplaatsen in huisjes en afvullen met kruidenboter, deze 5 minuten in de oven plaatsen.
  9. Plaats de gevulde Slakkenhuisjes op het bospad en dien op

Andere lekkere recepten

Ontdek meer heerlijke slakkenrecepten van ’t Slakkenhuys! Als je van dit recept hebt genoten, zul je deze aanbevolen gerechten ook geweldig vinden. Smul van meer inspiratie hieronder!

Hoofd- en bijgerechten, Voorgerechten

Escargots en sauce Normande

Voorbereiding: 30 min
Aantal personen: 4
Borrelhapjes

Basisrecept Escargots in bierbeslag

Voorbereiding: 5 min
Kooktijd: 10 min
Aantal personen: 4
Voorgerechten

Escargots in kruiden roomsaus opgefrist met Limoncello

Voorbereiding: 30 min
Aantal personen: 4