Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Borrelhapjes

Bonbonnetje van Escargots en walnoot

Dit smakelijk borrelhapje is ontzettend gemakkelijk. De kaas zorgt voor een smeuïg hapje en het maakt het gemakkelijker om op te rollen. Gebruik uw favoriete kruidenkaas en vul gerust aan!

Voorbereiding: 25 min
Aantal personen: 3

Ingrediënten

  • 12 escargots in bouillon
  • 6 walnoten
  • Lange dunne plakken parmaham
  • Kruidenkaas
  • Kruidenboter

Voorbereiding

  • Filter de slakken uit de bouillon
  • Kraak de walnoten, zorg dat je twee helften overhoud
  • Creëer 6 lange plakken parmaham
  • Zorg ervoor dat de kruidenboter op kamertemperatuur is
  • Verwarm de oven op 200°C

Instructies

  1. Leg de repen op een ovenschaal
  2. Doe een theelepel kruidenkaas op het begin van een stuk ham
  3. Leg daarop een walnoot-helft, weer een theelepel kruidenkaas erbovenop en dan een (of twee) escargots erop, en daarbovenop nog een lepeltje kruidenkaas.
  4. Rol de ham met escargot en walnoot op
  5. Bestrijk de bonbonnetjes goed met kruidenboter
  6. Plaats het gedurende 5 minuten in de voorverwarmde oven
  7. Serveer als appetizer of borrelhapje.

Andere lekkere recepten

Ontdek meer heerlijke slakkenrecepten van ’t Slakkenhuys! Als je van dit recept hebt genoten, zul je deze aanbevolen gerechten ook geweldig vinden. Smul van meer inspiratie hieronder!

Hoofd- en bijgerechten

Escargots in spek en champignons

Voorbereiding: 45 min
Aantal personen: 4
Amuses, Borrelhapjes

Pasteibakje met escargots in kerriesaus

Voorbereiding: 45 min
Aantal personen: 4
Amuses, Borrelhapjes

Quiche met Peelslakken

Voorbereiding: 10 min
Kooktijd: 20 min
Aantal personen: 6