Beef Wellington met Peelslakken

Door Djuri Laenen - Culinair Adviseur Hanos    

november 26, 2015

0.0 0
  • Voorbereidingstijd: 1 hr
  • Kooktijd: 50 mins
  • 1 hr

    50 mins

    1 hr 50 mins

  • Aantal Personen: 6 personen

Ingrediënten

1 kg ossenhaas

3 eetl arachideolie

250 gram kastanjechampignons

36 Peelslakken

50 gram boter

1 takje verse tijm

1 dl droge witte wijn

12 plakjes prosciutto

12 blaadjes groene kool

500 gram bladerdeeg, ontdooid

2 eierdooiers, geklopt met 1 tl water

bloem om te bestrooien

Materialen

Oven

Braadslee

Koekenpan

Kookpan

Instructies

De inhoud

Bak de ossenhaas rondom aan in wat boter en olie, max. 10 min.

Neem hem uit de pan, laat afkoelen en zet 20 min. in de koelkast

Hak de champignons en slakken zo fijn mogelijk.

Verwarm 2 eetl. olie en de boter in een grote pan en bak, regelmatig roerend, de champignons en slakken met het takje tijm 10 min. op een medium warmtebron tot een zacht mengsel

Breng op smaak met zout en peper, schenk de wijn erbij en laat zachtjes koken tot de wijn gereduceerd is

Neem de champignons en slakken uit de pan, laat afkoelen en verwijder de tijm

Pan met water opzetten beetje zout, dit laten koken en kort je groene kool blaadjes blancheren, meteen op ijswater op in de koeling laten afkoelen

Leg 2 stukken vershoudfolie op een grote snijplank en laat overlappen

Leg de afgekoelde groene kool en prosciutto, iets overlappend in een dubbele rij, op de folie

Besmeer het met de helft van de champignons slakken mengsel en leg de ossenhaas erop en smeer de resterende champignons slakken mengsel erover

Wikkel met behulp van de folie de prosciutto om de ossenhaas en rol tot een worstvorm. Draai het uiteinde van de folie dicht

Leg de ossenhaas in de koelkast

De rol

Rol een-derde van het deeg uit tot een rechthoek van 18x30cm en leg het op een ingesmeerde bakplaat

Rol het resterende deeg uit tot een rechthoek van 28x36cm

Wikkel de ossenhaas voorzichtig uit de folie, en leg het in het midden van de kleine rechthoek. Bestrijk de zijkanten van het deeg en de prosciutto met geklopt eidooier

Leg met een deegroller de grote rechthoek over de ossenhaas en druk de zijkanten goed aan

Snijd het overtollige deeg weg tot een deegrand van 3cm overblijft

Druk de rand aan met een vork

Bestrijk de bovenkant van het deeg met losgeklopt eidooier

Zet 30 min in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200°C

Bestrijk de Beef wellington nogmaals met het eidooier, en gaar het in de oven krokant en goudbruin.

25 min voor medium-rose.

30 min voor medium gegaard.

Laat 10 min rusten en snij het in dikke plakken.

Het werk is het waard, u kunt het ook een dag van te voren maken tot en met het deeg, maar wel in de koelkast leggen. Dan hoeft u het alleen in het deeg te rollen en af te bakken.

Het is een heerlijk recept van een van m'n grotere idolen in de kookwereld Gordon Ramsay. Ik heb er alleen mijn twist aangegeven door het 1 en ander toe te voegen. Het is prachtig om dit te serveren op een grote plank met de kerstdagen.

Stel u vind een aantal dingen te moeilijk of begrijpt u niet werkt kunt u de video bekijken

Veel kookplezier, en een culinaire groet!
Djuri Laenen - Culinair Adviseur Hanos

00:00

0 Reviews

Alle velden en een star-rating zijn verplicht om een review te plaatsen.