Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Hoofd- en bijgerechten

Beef Wellington met Peelslakken

Het werk is het waard, u kunt het ook een dag van te voren maken tot en met het deeg, maar wel in de koelkast leggen. Dan hoeft u het alleen in het deeg te rollen en af te bakken.

Het is een heerlijk recept van een van m'n grotere idolen in de kookwereld Gordon Ramsay. Ik heb er alleen mijn twist aangegeven door het 1 en ander toe te voegen. Het is prachtig om dit te serveren op een grote plank met de kerstdagen.

Voorbereiding: 60 min
Kooktijd: 50 min
Aantal personen: 6

Ingrediënten

  • 1 kg ossenhaas
  • 3 eetl arachideolie
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 36 Peelslakken
  • 50 gram boter
  • 1 takje verse tijm
  • 1 dl droge witte wijn
  • 12 plakjes prosciutto
  • 12 blaadjes groene kool
  • 500 gram bladerdeeg, ontdooid
  • 2 eierdooiers, geklopt met 1 tl water
  • bloem om te bestrooien

Materialen

  • Oven
  • Braadslee
  • Koekenpan
  • Kookpan

Instructies

De inhoud

  1. Bak de ossenhaas rondom aan in wat boter en olie, max. 10 min.
  2. Neem hem uit de pan, laat afkoelen en zet 20 min. in de koelkast
  3. Hak de champignons en slakken zo fijn mogelijk.
  4. Verwarm 2 eetl. olie en de boter in een grote pan en bak, regelmatig roerend, de champignons en slakken met het takje tijm 10 min. op een medium warmtebron tot een zacht mengsel
  5. Breng op smaak met zout en peper, schenk de wijn erbij en laat zachtjes koken tot de wijn gereduceerd is
  6. Neem de champignons en slakken uit de pan, laat afkoelen en verwijder de tijm
  7. Pan met water opzetten beetje zout, dit laten koken en kort je groene kool blaadjes blancheren, meteen op ijswater op in de koeling laten afkoelen
  8. Leg 2 stukken vershoudfolie op een grote snijplank en laat overlappen
  9. Leg de afgekoelde groene kool en prosciutto, iets overlappend in een dubbele rij, op de folie
  10. Besmeer het met de helft van de champignons slakken mengsel en leg de ossenhaas erop en smeer de resterende champignons slakken mengsel erover
  11. Wikkel met behulp van de folie de prosciutto om de ossenhaas en rol tot een worstvorm. Draai het uiteinde van de folie dicht
  12. Leg de ossenhaas in de koelkast

De rol

  1. Rol een-derde van het deeg uit tot een rechthoek van 18x30cm en leg het op een ingesmeerde bakplaat
  2. Rol het resterende deeg uit tot een rechthoek van 28x36cm
  3. Wikkel de ossenhaas voorzichtig uit de folie, en leg het in het midden van de kleine rechthoek. Bestrijk de zijkanten van het deeg en de prosciutto met geklopt eidooier
  4. Leg met een deegroller de grote rechthoek over de ossenhaas en druk de zijkanten goed aan
  5. Snijd het overtollige deeg weg tot een deegrand van 3cm overblijft
  6. Druk de rand aan met een vork
  7. Bestrijk de bovenkant van het deeg met losgeklopt eidooier
  8. Zet 30 min in de koelkast.
  9. Verwarm de oven voor op 200°C
  10. Bestrijk de Beef wellington nogmaals met het eidooier, en gaar het in de oven krokant en goudbruin.
  11. 25 min voor medium-rose.
  12. 30 min voor medium gegaard.
  13. Laat 10 min rusten en snij het in dikke plakken.

Andere lekkere recepten

Ontdek meer heerlijke slakkenrecepten van ’t Slakkenhuys! Als je van dit recept hebt genoten, zul je deze aanbevolen gerechten ook geweldig vinden. Smul van meer inspiratie hieronder!

Amuses, Borrelhapjes

Peelslakken mini-pasteitje

Voorbereiding: 30 min
Aantal personen: 24
Hoofd- en bijgerechten

Escargots in spek en champignons

Voorbereiding: 45 min
Aantal personen: 4
Amuses, Borrelhapjes

Hartige gevulde soesjes met avcadocrème en escargots

Voorbereiding: 10 min
Kooktijd: 35 min
Aantal personen: 5