Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Borrelhapjes

Basisrecept Escargots in bierbeslag

Tip: Leg de escargots niet in het mandje van de frituurpan. Het bierbeslag die om de escargots zitten zal dan blijven plakken aan het mandje, hierdoor wordt het heel moeilijk om ze uit de frituurpan te halen. Laat de escargots rustig in het frituurvet vallen om dit probleem te voorkomen.

Kies het bier wat je lekker vind, speciaalbieren geven een unieke smaak aan de escargots.

Voorbereiding: 5 min
Kooktijd: 10 min
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • dl bier
  • 1 ei
  • 100 gram bloem
  • 24 Escargots
  • zout

Instructies

  1. Doe het ei scheiden, klop de eiwitten stijf.
  2. Haal de escargots uit de bouillon en laat deze uitlekken.
  3. Meng het eidooier met het bier en de bloem.
  4. Wanneer je een glad beslag hebt spatel de eiwitten erdoor.
  5. Zet de frituurpan aan op 180 graden.
  6. Dompel de escargots onder in het bierbeslag.
  7. Leg de bedekte escargots in de frituurpan. Bak tot ze goud bruin zijn.

Andere lekkere recepten

Ontdek meer heerlijke slakkenrecepten van ’t Slakkenhuys! Als je van dit recept hebt genoten, zul je deze aanbevolen gerechten ook geweldig vinden. Smul van meer inspiratie hieronder!

Amuses, Borrelhapjes

Lumache Reali – Vorstelijke slakken

Voorbereiding: 15 min
Aantal personen: 4
Voorgerechten

Escargots in kruiden roomsaus opgefrist met Limoncello

Voorbereiding: 30 min
Aantal personen: 4
Borrelhapjes, Tussengerechten

Escargots-kaassoufflés

Voorbereiding: 15 min
Kooktijd: 20 min
Aantal personen: 4