- Was de tomaten en hak ze fijn met een mes of in een keukenmachine.
- Hak de knoflook fijn.
- Doe een scheutje olijfolie in een pan en voeg de helft van de knoflook toe.
- Bak licht aan en voeg de gehakte tomaten toe. Kook dit tot de helft in.
- Voeg de aceto balsamico toe en breng op smaak met peper en zout.
- Warm de oven voor op 120 graden hete lucht.
- Leg de makreelfilets met de huidkant omlaag op een ovenplaatje wat ingevet is met wat olijfolie.
- Besprenkel de filets met wat olijfolie en kruid met de dille, rasp van de citroen, peper en zout.
- Doe de makreel in de oven voor ongeveer 5 minuten.
- Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit.
- Haal het vruchtvlees eruit en snijd in fijne blokjes.
- Besprenkel met citroensap en voeg de gehakte ui toe.
- Breng op smaak met peper, zout en een flinke scheut olijfolie.
- Snijd de basilicum fijn en meng alles door de salade.
- Zet een pan op het vuur met een scheut olijfolie.
- Voeg de slakjes en de knoflook toe.
- Bak licht aan.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de gehakte kruiden door elkaar in een bakje en rol hier de slakjes doorheen.
- Verdeel de avocado salade over 4 borden en dresseer hier de makreel op.
- Lepel hier wat tomatenvinaigrette omheen en verdeel de kruidenslakjes.
Smakelijk eten!
Ook lekker met gebakken scampi of witvis zoals schol of tong.
Eventueel afgarneren met stuktjes krokant gebakken filodeeg besprenkeld met gerookte paprikapoeder of sesamzaad.