Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Onze recepten

Welkom op onze receptenpagina van ’t Slakkenhuys! Laat je culinair inspireren door de veelzijdigheid van slakken in de keuken. Van traditionele escargotgerechten tot moderne creaties, hier ontdek je hoe je de slijmerige lekkernij op smaakvolle wijze kunt bereiden. Smakelijk eten en veel kookplezier!

Amuses, Borrelhapjes

Pasteibakje met escargots in kerriesaus

Voorbereiding: 45 min
Aantal personen: 4
Hoofd- en bijgerechten

Escargots in spek en champignons

Voorbereiding: 45 min
Aantal personen: 4
Amuses, Hoofd- en bijgerechten

Bospad van escargots

Voorbereiding: 30 min
Aantal personen: 5
Voorgerechten

Escargots in kruiden roomsaus opgefrist met Limoncello

Voorbereiding: 30 min
Aantal personen: 4
Hoofd- en bijgerechten, Voorgerechten

Escargots en sauce Normande

Voorbereiding: 30 min
Aantal personen: 4
Hoofd- en bijgerechten

Escargots met champignons en spek

Voorbereiding: 15 min
Kooktijd: 15 min
Aantal personen: 4
Hoofd- en bijgerechten, Voorgerechten

Escargots à la crème

Voorbereiding: 30 min
Aantal personen: 5
Voorgerechten

Escargots au persillade

Voorbereiding: 15 min
Kooktijd: 5 min
Aantal personen: 4
Tussengerechten, Voorgerechten

Slakkensoepje Crème – Cognac

Voorbereiding: 15 min
Aantal personen: 2
Amuses, Borrelhapjes

Lumache Reali – Vorstelijke slakken

Voorbereiding: 15 min
Aantal personen: 4
Borrelhapjes

Bonbonnetje van Escargots en walnoot

Voorbereiding: 25 min
Aantal personen: 3
Amuses, Borrelhapjes

Escargots op spies

Voorbereiding: 30 min
Hoofd- en bijgerechten

Beef Wellington met Peelslakken

Voorbereiding: 60 min
Kooktijd: 50 min
Aantal personen: 6
Borrelhapjes, Amuses

Ravioli met escargots

Voorbereiding: 30 min
Kooktijd: 10 min
Aantal personen: 4
Amuses, Borrelhapjes

Quiche met Peelslakken

Voorbereiding: 10 min
Kooktijd: 20 min
Aantal personen: 6
Amuses, Borrelhapjes

Hartige gevulde soesjes met avcadocrème en escargots

Voorbereiding: 10 min
Kooktijd: 35 min
Aantal personen: 5
Borrelhapjes, Tussengerechten

Escargots-kaassoufflés

Voorbereiding: 15 min
Kooktijd: 20 min
Aantal personen: 4
Borrelhapjes

Basisrecept Escargots in bierbeslag

Voorbereiding: 5 min
Kooktijd: 10 min
Aantal personen: 4