Nieuwe datum cursus bekend

Onverminderd worden wij benaderd met de vraag of wij meer informatie kunnen verschaffen over het opzetten van een slakkenkwekerij. Ondanks dat wij onze eigen ‘concurrentie’ hiermee opleiden organiseren wij ieder half jaar  toch een oriëntatiecursus voor mensen die een professionele kwekerij willen opzetten (de eerst volgende zal plaats vinden op zaterdag 14 oktober). Waarom?

 

Wij zijn van mening dat de escargotsmarkt groot genoeg is voor een aantal professionele kwekerijen in Nederland; jaarlijks worden er volgens de laatste cijfers 5 miljoen slakken per jaar gegeten in Nederland terwijl er nog geen miljoen op Nederlandse bodem worden gekweekt! 5 miljoen klinkt veel, maar dit is slechts 0,3 slak per persoon per jaar, dit aantal is door een goed product en goede marketing natuurlijk gemakkelijk op te krikken (in Frankrijk is dit bijvoorbeeld 0,8 slakken per persoon per jaar wat in Nederland al 13,6 miljoen slakken zou betekenen!). Dit zouden we natuurlijk alleen kunnen proberen, maar samen met andere professionele kwekers met hetzelfde idee kunnen wij nóg meer bereiken. Tot op heden is het helaas niet gelukt een goede samenwerking tot stand te brengen onder de huidige escargotskwekers.

 

Ondertussen hebben zo’n 17 personen bij ons de oriëntatiecursus gevolgd waarvan er nu zo’n 3 à 4 concrete acties hebben ondernomen om een kwekerij te beginnen, sommigen zijn nog aan het onderzoeken terwijl anderen zich hebben verkeken in het werk wat erbij komt kijken en het plan in de ijskast hebben gezet. Want er komt echt veel meer bij kijken dan men doet vermoeden. Lees bijvoorbeeld onze blog van augustus 2016. Onder de voorgaande cursisten zijn wij momenteel aan het inventariseren over welk onderwerp ze graag nog meer willen weten, deze cursussen zullen dan ook op korte termijn worden gegeven. Wil jij meer weten? Bekijk dan ons cursusoverzicht.