Niet alledaags Gastronomisch menu (de foto’s + menukaart)

De laatste twee zondagen van de maand mei organiseerden we een ‘niet alledaagse gastronomische ontmoeting’. Dat wil zeggen een vijf-gangenlunch (+aperitief van ’t Huys) met bijpassend wijnarrangement in de kweekruimte van de slakkentunnel. En ‘we’ dat zijn de drie jonge ondernemers Paul Silvertand, Alex Storms en ikzelf (Sjoerd).

Toen we de opzet hadden uitgewerkt, werd een uitnodiging opgesteld en werden onze relaties benaderd. Omdat het de eerste keer was, was het natuurlijk spannend hoe het zou lopen met de aanmeldingen. We hadden ingezet op 40 gasten per middag. Maar binnen korte tijd waren beide zondagen meer dan volgeboekt. En dan begint het eigenlijk pas.

Het moesten bijzondere middagen worden, waarbij beleving, genieten en ont-moeten hoog in het vaandel zouden staan. Dat begint bij een unieke locatie: IN de kas, daar waar de slakken gekweekt worden. Dicht bij de bron dus! We hadden de ruimte nostalgisch aangekleed, de grote ronde tafels keurig gedekt en de verse houtsnippers op de bodem maakten het allemaal bijzonder sfeervol. De chef-kok had er zijn keuken ingericht om ter plekke de gerechten te kunnen bereiden. Letterlijk en figuurlijk waren alle ingrediënten aanwezig om er een heerlijke en super gezellige middagen van te maken.

Het werd dus een vijf-gangenlunch, bij ’t Slakkenhuys, Volgens chef-kok Paul moesten in ieder gerecht escargots. En ik moet bekennen: ik kreeg het wel even benauwd, bij ieder gerecht escargots? Ook in het dessert?!

Een paar weken voor de eerste lunch kregen we van Paul een uitnodiging om het menu te komen ‘voorproeven’, Ook Alex had alvast een voorselectie gemaakt van wijnen die goed zouden paren met het opgestelde menu. Tijdens een gezellige avond werden onze smaakpapillen op de proef gesteld, welke wijn paste het beste bij het gerecht en wat ontbrak er eventueel nog aan? Veel aanpassingen aan de gerechten waren er niet nodig, Paul weet prima bijzondere smaken te combineren zónder dat de escargots overheersen of worden overheerst. En ook waren we het unaniem eens over de te schenken wijnen. Het gingen twee TOP lunches worden.

Op de zondag 22 en 29 mei werd slecht weer voorspeld, weinig zon en hier en daar wat regen. Maar dat kwam eigenlijk alleen maar goed uit. Door de matige temperaturen bleef het ook in de kas, waar het goed warm kan worden, zeer aangenaam. Na een hartelijke ontvangst met bubbels in de ontvangstruimte volgde een korte tour door de kas. Daarna namen de gasten plaats aan de grote ronde tafels. De meesten kenden elkaar niet, maar deelden wel allen dezelfde passie: bourgondisch genieten. Het leverde mooie gesprekken op en droeg goed bij aan het thema ont(-)moeten.

Uit de reacties van onze gasten konden we opmaken dat het twee TOP lunches zijn geworden! Het doet altijd goed te merken dat je gasten genieten! En, niet onbelangrijk, we hebben er zelf ook enorm van genoten. Zie hieronder de foto’s en het menu!

Bij deze wil ik Paul Silvertand van Silverlicious Catering & Kookservice en Alex en Mia Storms van Wijnkoperij Alex Storms nogmaals enorm bedanken voor de geweldige samenwerking! Dit was de eerste, maar zeker niet de laatste.

Wil je er de volgende keer ook bij zijn? Houdt dan onze nieuwsbrieven in de gaten.