Eerste Slakken Professoren afgestudeerd!

In de mei-vakantie zijn de eerste Slakken Professoren afgestudeerd door tal van opdrachten uit te voeren die door de Slakken Universiteit zijn samengesteld. Op een leuke en actieve manier leren de professoren in spé meer over slakken in de natuur. De eerste Slakken Universiteit voor de...

De Peelslakken halen het L1 nieuws

Maandag 11 april was L1 te gast bij 't Slakkenhuys voor het opnemen van een item: ''​Het slakkenseizoen is in volle gang. De beestjes staan bij steeds meer restaurants op de kaart omdat de bekendheid met het gerecht steeds groter wordt. Toch ziet nog lang niet iedereen...

Slowfood

Slowfood & Slowwines

Uitnodiging voor een niet alledaagse gastronomische ontmoeting   Zaterdagavond 27 en zondagmiddag 28 mei vindt er bij 't Slakkenhuys een niet alledaagse gastronomische ontmoeting plaats. Paul Silvertand van Silverlicious Catering & Kookservice heeft een 4-gangen lunch/diner samengesteld waarmee hij onze Peelslakken op de kaart zet, Alex jr....

Laatste Slakkentour van 2016

Zondag 6 november zal de allerlaatste Slakkentour van 2016 plaatsvinden. Je kan je nog aanmelden via: Reserveren Slakkentour. Wij mogen terugkijken op een leuk jaar met meer dan 2000 bezoekers en volop enthousiaste reacties! Maar de winter komt steeds dichterbij en we zullen onze Peelslakken moeten...

Bijzonder diner bij 't Slakkenhuys

Fine Dining bij ’t Slakkenhuys

Voordat er misverstanden ontstaan, wij worden géén restaurant. Slakken kweken en deze zorgvuldig bereiden, dat lukt ons wel; maar een heel menu samenstellen en dit klaarmaken voor een groep mensen, daar wagen wij ons niet aan. Dat kan chefkok Emiel van KOOK. des te beter! Met...

Zelf slakken kweken? Eitje!

  Slakken kweken, het klinkt zó gemakkelijk: ze zijn hermafrodiet, dus geen gedoe over mannetje en vrouwtje. Eenmaal gepaard leggen de slakken ieder gemiddeld 100 eitjes, dus al snel 200 jonge slakjes per koppeltje. En ze hebben een vochtige omgeving nodig met genoeg (droge!) schuilplaatsen en...

Fête de Récolte

Het is vanaf nu mogelijk te reserveren voor het Fête de Récolte dat wij dit jaar op vrijdag 2 en zaterdag 3 september organiseren. Wederom in samenwerking met Chefkok Emiel Rietjens van KOOK. en Alex Storms van Wijnkoperij Alex Storms. Net als vorig jaar is er...

Niet alledaags Gastronomisch menu (de foto’s + menukaart)

De laatste twee zondagen van de maand mei organiseerden we een 'niet alledaagse gastronomische ontmoeting'. Dat wil zeggen een vijf-gangenlunch (+aperitief van 't Huys) met bijpassend wijnarrangement in de kweekruimte van de slakkentunnel. En 'we' dat zijn de drie jonge ondernemers Paul Silvertand, Alex Storms en...

Geslaagd Open Huys

Maandag 16 mei jl. was het weer Open Huys bij 't Slakkenhuys. De dag kwam langzaam op gang (dat zullen we wel over ons zelf hebben afgeroepen ;)), maar uiteindelijk is het een super leuke dag geworden! Er is volop geproefd, gespeeld en ontspannen. Nogmaals willen wij...

Een bijzondere gastronomische ontmoeting in Ospel

‘Genieten, onthaasten en verrassen’, samengebracht tijdens een niet alledaagse gastronomische ontmoeting. Paul Silvertand en Sjoerd Kessels zullen je smaakpapillen gaan bespelen. De een als chef-kok en de ander als producent en hofleverancier van escargots. Uiteraard begeleid door Storms Wijnen van weleer. Op het domein ‘Het...