De Peelslak in De Limburger

De Peelslak in Dagblad de Limburger

Vanochtend in Dagblad de Limburger een pagina groot artikel over De Peelslak. Ook de media krijgt er weet van dat onze lekkernij meer en meer bij de Horeca in de regio te verkrijgen is. Het artikel te lezen via de website van Media Groep Limburg.  ...

Escargotsmeel

Wat eet een slak?

Ookal is de slak zo'n veel voorkomend diertje, toch zijn er maar weinig mensen die er iets vanaf weten. Zoals de meest noodzakelijke behoefte van alle organismen: voeding. Wat eet een slak nou eigenlijk? Hieronder zullen we vertellen wat slakken / escargots in de natuur...

Nieuwe datum cursus bekend

Onverminderd worden wij benaderd met de vraag of wij meer informatie kunnen verschaffen over het opzetten van een slakkenkwekerij. Ondanks dat wij onze eigen 'concurrentie' hiermee opleiden organiseren wij ieder half jaar  toch een oriëntatiecursus voor mensen die een professionele kwekerij willen opzetten (de eerst...

Druk bezocht Open Huys!

Aanvankelijk was er matig weer voorspeld, maar hoe dichter wij bij het Open Huys op 21 mei 2017 kwamen, hoe beter het weer werd. Uiteindelijk is het een heerlijke dag geworden en dat was te merken in het aantal bezoekers! Uiteindelijk hebben net iets meer...

Eerste Slakken Professoren afgestudeerd!

In de mei-vakantie zijn de eerste Slakken Professoren afgestudeerd door tal van opdrachten uit te voeren die door de Slakken Universiteit zijn samengesteld. Op een leuke en actieve manier leren de professoren in spé meer over slakken in de natuur. De eerste Slakken Universiteit voor de...

De Peelslakken halen het L1 nieuws

Maandag 11 april was L1 te gast bij 't Slakkenhuys voor het opnemen van een item: ''​Het slakkenseizoen is in volle gang. De beestjes staan bij steeds meer restaurants op de kaart omdat de bekendheid met het gerecht steeds groter wordt. Toch ziet nog lang niet iedereen...

Slowfood

Slowfood & Slowwines

Uitnodiging voor een niet alledaagse gastronomische ontmoeting   Zaterdagavond 27 en zondagmiddag 28 mei vindt er bij 't Slakkenhuys een niet alledaagse gastronomische ontmoeting plaats. Paul Silvertand van Silverlicious Catering & Kookservice heeft een 4-gangen lunch/diner samengesteld waarmee hij onze Peelslakken op de kaart zet, Alex jr....

Laatste Slakkentour van 2016

Zondag 6 november zal de allerlaatste Slakkentour van 2016 plaatsvinden. Je kan je nog aanmelden via: Reserveren Slakkentour. Wij mogen terugkijken op een leuk jaar met meer dan 2000 bezoekers en volop enthousiaste reacties! Maar de winter komt steeds dichterbij en we zullen onze Peelslakken moeten...

Bijzonder diner bij 't Slakkenhuys

Fine Dining bij ’t Slakkenhuys

Voordat er misverstanden ontstaan, wij worden géén restaurant. Slakken kweken en deze zorgvuldig bereiden, dat lukt ons wel; maar een heel menu samenstellen en dit klaarmaken voor een groep mensen, daar wagen wij ons niet aan. Dat kan chefkok Emiel van KOOK. des te beter! Met...

Zelf slakken kweken? Eitje!

  Slakken kweken, het klinkt zó gemakkelijk: ze zijn hermafrodiet, dus geen gedoe over mannetje en vrouwtje. Eenmaal gepaard leggen de slakken ieder gemiddeld 100 eitjes, dus al snel 200 jonge slakjes per koppeltje. En ze hebben een vochtige omgeving nodig met genoeg (droge!) schuilplaatsen en...