De kwekerij is zo opgezet dat het kweken van de Peelslakken en de verwerking ervan nauwelijks belastend is voor het milieu. Er is respect voor de prachtige plek waar we ons bevinden: de rustige en groene omgeving van Nationaal Park De Groote Peel.

 

We streven er naar om zo duurzaam mogelijk te produceren. Zo gebruiken we in de tunnelkassen grond- en regenwater in plaats van leidingwater. Ook worden de afvalstromen zo veel mogelijk verwaard en hergebruikt. Compostwormen worden ingezet om te zorgen  voor een gezond bodemklimaat en een vlotte omzetting van de door de slakken geproduceerde uitwerpselen.

 

Het opzetten van een professionele kwekerij waar grote aantallen dieren gezond kunnen opgroeien is niet eenvoudig. Wij hebben onze kennis verzameld door heel veel te googlen, met veel verschillende experts in binnen- en buitenland te spreken, door meer dan 30 professionele kwekerijen te bezoeken en veel vakliteratuur te lezen. Graag vertellen wij erover tijdens een Slakkentour, maar loop je zelf rond met plannen voor een escargotskwekerij in binnen of buitenland? Dan helpen wij je graag op weg!

 

Zie daarvoor onze Cursussen.

Luchtfoto van Escargotskwekerij ’t Slakkenhuys