Een bijzondere gastronomische ontmoeting in Ospel

gastronomische ontmoeting

Genieten, onthaasten en verrassen’, samengebracht tijdens een niet alledaagse gastronomische ontmoeting. Paul Silvertand en Sjoerd Kessels zullen je smaakpapillen gaan bespelen. De een als chef-kok en de ander als producent en hofleverancier van escargots. Uiteraard begeleid door Storms Wijnen van weleer. Op het domein ‘Het Slakkenhuys’ in Ospel gaat een escargots 4 gangen menu samengesteld worden met een palet aan verrassende en “vergeten” smaken. Als extraatje een slakken tour en bezichtiging van de slakken tunnels. Overigens, Alex Storms Junior en Mia Storms Maessen –beiden vinoloog van de wijnacademie- begeleiden de gastronomische geneugtes met een passend gastronomisch wijnverhaal.

Huys van de slak

Aan de rand van Nationaal Park de Groote Peel is Sjoerd Kessels in 2014 gestart met een heuse escargotskwekerij. Hier worden, in een natuurlijke en diervriendelijke omgeving, ongeveer 200.000 bijzonder fascinerende diertjes gekweekt en omgedoopt tot Peelslakken®. Ter plekke worden ze vers verwerkt zodat hun biologische herkomst gegarandeerd is.

De escargot dankt zijn bekendheid aan de Franse keuken. Nog steeds is het een Franse specialiteit, maar door de liefhebberij worden de escargots in Frankrijk inmiddels tot de beschermde diersoorten gerekend! In Nederland en België is het vooral een exclusieve lekkernij, maar net als bijvoorbeeld vergeten groenten weten velen niet meer goed hoe ze escargots dienen te bereiden. Daar gaat met deze unieke samenwerking verandering in komen, want de slak is smaakvol en door hun rijkdom aan eiwitten en mineralen ook voedzaam en gezond. Het is Paul Silvertand, eigenaar van Silverlicious, toevertrouwd om deze te transformeren tot sensationele gerechten. Deze voormalige chef-kok van enkele gereputeerde restaurants uit Weert gaat ervoor zorgen dat er met andere ogen naar deze specialiteit wordt gekeken. Nieuwe recepten zullen worden geïntroduceerd en natuurlijk zoveel mogelijk worden gecombineerd met verse, regionale (seizoens)producten!

Op een mooie, groene locatie – Meijelsedijk 57, Ospel- gaan ze je verrassen en zul je genieten van de rust. Zoals een slak betaamt, even onthaasten dus. Een unieke beleving waarvan je van te voren niet had kunnen bedenken wat je ziet en proeft. Sjoerd Kessels zal naast het hoofdingrediënt alle geheimen van de escargots onthullen, waarbij je ook de slakkentunnels kunt bezichtigen.

 

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en daarom vindt inschrijving plaats in volgorde van binnenkomst! Wees er dus sneller dan de slakken bij.

Inschrijven uitsluitend via: www.storms.nl/contact of alexstorms@storms.nl

Data

  • zondag 22 Mei. Tijdstip: van 11.00 tot ± 15.00 uur. Kosten: 38.50 euro p.p. ALL IN = VOL
  • zondag 29 Mei. Tijdstip: van 11.00 tot ± 15.00 uur. Kosten: 38.50 euro p.p. ALL IN

inloop vanaf 10.30uur