Het jaarlijkse Fête de Récolte

Door onze manier van kweken kunnen wij al vroeg in de maand september starten met de oogst van onze escargots. Om dat te vieren, zijn wij een heus oogstfeest gaan organiseren: het Fête de Récolte. Deze zal jaarlijks in het eerste weekend van augustus/september plaatsvinden.

 

In 2015 is deze traditie ontstaan in samenwerking met Wijnkoperij Alex Storms en Chef-kok Emiel Rietjens van KOOK. De laatst genoemde stelt jaarlijks een menu samen waarin onze verse escargots worden verwerkt, van voorgerecht tot nagerecht, waarna Alex Storms er de juiste wijnen bij paart. Omdat het een feest moet zijn hebben wij ervoor gekozen deze diners aan te bieden voor een zeer scherpe all-in prijs.

Hieronder vindt u een klein verslag, de geserveerde menu’s en impressiefoto’s van de vorige edities.

 

Deelnemen aan het Fête de Récolte 2021?

Wilt u graag deelnemen aan het volgende Fête de Récolte? Reserveer dan tijdig uw plaatsen! Dat kan door op onderstaande knop te klikken. Het diner zal plaats vinden op zaterdag 28 augustus 2021 (ovb).

 

De kosten voor het 6-gangen menu bedragen €65,00 per persoon en is inclusief wijn- of bier arrangement.

Reserveren Fête de Récolte 2021

Editie 2018

Dit jaar hebben wij door omstandigheden niet met Emiel van KOOK kunnen werken, maar zeker net zo goed hebben wij deze editie Mark Horsten van Restaurant Amusant uitgedaagd om met onze Peelslakken een 6-gangen menu samen te stellen. Wederom kijken we terug op een heerlijke diner.

 

De muziek werd ditmaal verzorgd door Fons Heuvelmans.

 

Menu Fête de Récolte 2018

Editie 2017

Deze editie viel relatief vroeg in het jaar waardoor velen nog op vakantie waren, helaas hebben we deze editie maar 1 avond kunnen vullen, maar dat mocht de pret niet drukken. De wijnen en gerechten smaakte er niet minder om! Leuk is om te zien hoe ook Emiel van KOOK steeds meer gerechten weet te verzinnen.

 

Ook deze keer werden er Franse chansons live ten gehore gebracht wat natuurlijk de sfeer ten goede komt, Ton Custers, bedankt!

Menu Fête de Récolte 2017

Editie 2016

Door het zo goed verlopen Fête de Récolte in 2015 vermoedden we dat één enkele avond al snel vol zou zitten. Nou, dan maken we er toch gewoon twee avonden van!  Eerst de lezers van onze Nieuwsbrief uitgenodigd. Toen een email naar onze relaties. En eventueel zouden we nog een advertentie plaatsen in het plaatselijke krantje. Dat bleek niet nodig: binnen 14 dagen hadden wij het maximum van 100 mensen op onze gastenlijst genoteerd.

 

De formule bleef hetzelfde: een 6-gangenmenu inclusief wijnarrangement voor een feestelijke prijs en gedurende het diner stemmige Franse chansons live gebracht door chansonnier Pim Heldoorn.

 

Menu Fête de Récolte 2016

Editie 2015

Het is een hele happening wanneer het eerste vaatje haring wordt geveild, er zijn aspergefeesten en ook de start van het mosselseizoen wordt gevierd. Volgens ons kan de verse oogst van onze Peelslakken niet ontbreken in dat rijtje, vandaar dat wij een Slakkenoogstfeest (Fête de Récolte zoals ze het in Frankrijk zeggen) hebben georganiseerd. Een feestelijk diner om de nieuwe oogst van verse slakken te vieren.

 

Samen met onze partners KOOK. en Wijnkoperij Alex Storms stelden wij een 6 gangenmenu samen inclusief een wijnarrangement. Het was de eerste keer dat wij dit organiseerden, dus het was allemaal erg spannend! Maar het werd een zeer geslaagd feest en na afloop werden we overladen door enthousiaste reacties.

 

De avond werd door het Culinair Genootschap uit Ospel zelfs beoordeeld met een 9,5! Dat smaakte dus naar meer: er zou een vervolg komen in 2016!

 

 

Menu Fête de Récolte 2015