Cursussen

Denk je er over om op professionele wijze escargots te gaan kweken, dan is het advies om je vooraf goed te oriënteren en voor te bereiden. Het is niet eenvoudig om een rendabele kwekerij op te zetten en een boterham te verdienen met de kweek en verkoop van slakken. Zie onze blog: Zelfs slakken kweken? Eitje!

 

Voor diegenen die serieuze interesse hebben in de kweek van slakken en die meer willen weten over hoe je zo’n bedrijf opzet, heeft Escargotskwekerij ’t Slakkenhuys een professionele oriëntatiecursus ontwikkeld.

 

In deze dagcursus maak je kennis met alle aspecten die bij het opzetten van een professionele escargotskwekerij komen kijken. Je hoort alles over de mogelijkheden, maar ook over de valkuilen die je tegen kunt komen. Je krijgt alle gelegenheid om vragen te stellen over zaken die jou bezighouden.

 

Aan het eind van deze cursus kan je voor jezelf een goede afweging maken of het opstarten van een eigen kwekerij iets voor jou is of niet.

 

Wil je meer weten over de inhoud van de oriëntatiecursus, stuur dan even een mailtje naar info@tslakkenhuys.nl.

De eerstvolgende oriëntatiecursus zal plaatsvinden op zaterdag 14 oktober 2017.

 

Mocht je na de oriëntatiecursus besluiten om daadwerkelijk een escargotskwekerij op te starten, dan bieden we een complete cursus Professionele Slakkenkweek aan.

Deze bestaat uit verschillende modules:

  1. – De kweek van slakken
  2. – De inrichting van een professionele escargotskwekerij
  3. – Oogst, verwerking en bereiding van slakken
  4. – Marketing, promotie en verkoop
  5. – Conceptontwikkeling en bedrijfseconomie

 

Uitgebreide informatie over deze cursus ontvang je tijdens de Oriëntatiecursus.