Cursus

Denk je er over om op professionele wijze escargots te gaan kweken, dan is het advies om je vooraf goed te oriënteren en voor te bereiden. Het is niet eenvoudig om een rendabele kwekerij op te zetten en een boterham te verdienen met de kweek en verkoop van slakken. Zie onze blog: Zelfs slakken kweken? Eitje!

Voor diegenen die serieuze interesse hebben in de kweek van slakken en die meer willen weten over hoe je zo’n bedrijf opzet, heeft Escargotskwekerij ’t Slakkenhuys een oriëntatiecursus ontwikkeld voor wie professioneel wilt gaan kweken.

In deze dagcursus maak je kennis met alle aspecten die bij het opzetten van een professionele escargotskwekerij komen kijken. Je hoort alles over de mogelijkheden, maar ook over de valkuilen die je tegen kunt komen. Je krijgt alle gelegenheid om vragen te stellen over zaken die jou bezighouden.

Aan het eind van deze cursus kan je voor jezelf een goede afweging maken of het opstarten van een eigen kwekerij iets voor jou is of niet.

Wil je meer weten over de inhoud van de oriëntatiecursus, stuur dan even een mailtje naar info@tslakkenhuys.nl.

 

Oriëntatiecursus dd zaterdag 29 mei 2021 (Volgeboekt)

Nieuwe datum orientatiecursus dd zaterdag 5 september 2021(onder voorbehoud)

 

Quotes van deelnemers aan de oriëntatiecursus van 19 september 2020:

“De cursus biedt een perfecte introductie in de diverse disciplines die komen kijken bij de professionele slakkenkwekerij. Prima verzorgd en aan iedereen aan te raden die er over denkt om slakken te gaan kweken.”

“Ik ben me  vooral weer bewust geworden van de kracht van de recreatieve poot in de beginfase als motor voor een aantal bescheiden investeringen.  Het ligt in de lijn der verwachting dat ik op korte termijn met de kweek aan de slag ga”.

“Gedetailleerde informatie over tijdsbesteding, investeringen,  opbrengsten en kosten waarmee eenvoudig een afweging gemaakt kan worden om wel of niet te starten”.

“Ik heb een goed inzicht gekregen wat er allemaal bij komt kijken om een kwekerij op te zetten. En dat is héél veel! Ik ben blij dat ik deelgenomen heb; ik kan nu voor mezelf een betere afweging maken”.

“De cursus biedt een perfecte introductie in de diverse disciplines, die komen kijken bij de professionele slakkenkwekerij. Prima verzorgd en aan iedereen aan te raden die er over denkt om slakken te gaan kweken.”

“Gedetailleerde informatie over tijdsbesteding, investeringen,  opbrengsten en kosten waarmee eenvoudig een afweging gemaakt kan worden om wel of niet te starten”.

Sfeerimpressie Oriëntatiecursus Slakken Kweken 2020. Locatie: ’t Slakkenhuys Ospel