Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Onze Peelslakken zijn weer volop verkrijgbaar! Bekijk ze hier

Oriëntatiecursus

Denk je er over om op (semi-)professionele wijze escargots te gaan kweken, dan is het advies om je vooraf goed te oriënteren en voor te bereiden.

Kweek en verkoop

Het is zeker niet eenvoudig om een efficiënte en rendabele kwekerij op te zetten en een boterham te verdienen met de kweek en verkoop van escargots. Maar het is mogelijk!

Voor iedereen die serieuze interesse heeft in de kweek van slakken en die wil weten hoe je een goede kwekerij opzet, heeft Escargotskwekerij ’t Slakkenhuys een oriëntatiecursus ontwikkeld.

In deze dagcursus maak je kennis met alle aspecten die bij het opzetten van een professionele escargotskwekerij komen kijken. De vermeerdering, de kweek, de verwerking, het productassortiment, de marketing, de verkoop en de financiën; alles komt aan bod. Je krijgt alle gelegenheid om vragen te stellen, om te brainstormen of om te discussiëren.

Na deze cursus moet je voor jezelf een goede afweging kunnen maken of het starten van een eigen escargotskwekerij iets voor jou is of niet.

Wil je meer te weten komen?

Kom in contact zodat we je vragen verder kunnen beantwoorden!

Er komt heel veel bij kijken!

Ik heb een goed inzicht gekregen wat er allemaal bij komt kijken om een kwekerij op te zetten. En dat is héél veel! Ik ben blij dat ik deelgenomen heb; ik kan nu voor mezelf een betere afweging maken.

Erg uitgebreid

Gedetailleerde informatie over tijdsbesteding, investeringen, opbrengsten en kosten waarmee eenvoudig een afweging gemaakt kan worden om wel of niet te starten

Op korte termijn aan de slag!

Ik ben me  vooral weer bewust geworden van de kracht van de recreatieve poot in de beginfase als motor voor een aantal bescheiden investeringen.  Het ligt in de lijn der verwachting dat ik op korte termijn met de kweek aan de slag ga.

Perfecte introductie

De cursus biedt een perfecte introductie in de diverse disciplines die komen kijken bij de professionele slakkenkwekerij. Prima verzorgd en aan iedereen aan te raden die er over denkt om slakken te gaan kweken.